Головний тренер “Кардинала-Рівне” Станіслав Гончаренко розповів про спаринг прти хожувського “Клірекса” та підбив підсумок закордонного міні-збору:

– Даючи оцінку третій грі, що стала в нашому щільному графіку третьою упродовж трьох днів, відразу зазначу, що рухова активність і обсяг виконаної нами роботи – були найкращими з усіх трьох ігор. Наголошую, що ми усвідомлено встановили такий графік ігор, щоб на тлі двотижневого втомлюючого циклу спеціальної спрямованості, куди увійшли розвиток всіх видів витривалості – ми змогли провести три гри, в яких консолідували ряд важливих якостей. Це прояв здатності грати з суперниками, що мають різні стилі гри, отримати міжнародний досвід таких ігор, накопичити ігрову втому і, головне, проявити командну здатність боротися по ходу матчу з втомою. І при цьому домагатися результату.

Додаткова складність виникала в третій грі. Адже після двох ігор, проведених на паркеті, нам потрібно було грати на терафлексовому покритті. Хто грав – знає, як вкрай складно адаптуватися в роботі з м’ячем на терафлексовому покритті після паркету. Відзначу хорошу реакцію хлопців на зміну умов, прояв волі для досягнення результату, ігровий вишкіл в умовах, що змінилися.

Помилки командних дій ми зуміли звести до мінімуму в порівнянні з другою грою. Єдине, що засмучує, з восьми пропущених м’ячів в трьох іграх, а це забагато, шість ми привезли самі собі. Характер пропущених м’ячів дивує. Їхня помилковість – з розряду “не може бути”. Зате кількість моментів, створених нами в третій грі, перевищила показники попередніх. Поночовний міг разом із Коньком могли відзначитися хет-тріками, Лисенко двічі з не забив із забійних позицій. І інші гравці мали мінімум по моменту.

У третій грі зіграли без Павла Концеби, виключивши тим самим, найменший шанс на рецидив старої травми, у зв’язку з грі на терафлексі. І без Сергія Кравчука. Він не зіграв через мікротравму коліна. Повністю довірили Віталію Коньку гру в четвірці Олександра Басича і він впорався, поклавши почин своїм голам за “Кардинал-Рівне”.

Відзначу ставлення всього колективу до роботи і націленість на перемогу в даній грі. Поважаю виявлену працелюбність всієї команди по ходу матчів та дякую кожному за сумлінність.

Прес-служба МФК “Кардинал-Рівне”