Післяматчевий коментар головного тренера “Кардинала-Рівне” Станіслава ГОНЧАРЕНКА:

– Результат – на табло. Це аксіома. Підсумковий результат виливається у таке значення, яке потім по ходу чемпіонату буде дуже суттєво впливати на хід подій і розподіл місць у турнірній таблиці. В нас гра явно не пішла сьогодні. І все, що ми планували, нам очевидно, не вдалося. Я не бачив жодної команди у світі, яка б претендувала хоч на якусь перемогу, якщо вона не забиває жодного голу. Всі моменти, які ми мали, вони лише нагадували якусь гостроту. Але й вони були створені лише тому, що ми грали дещо швидше.

Ми сьогодні були кволими. І, на жаль, треба визнати, що перший тайм ми програли у русі і єдиноборствах. Хоча перший тайм і завершився з рахунком – 0:0. Це парадокс, але в першому таймі ми виглядали гірше. Ми зіграли – 0:0, бо грали “без воріт”. Ми вцілому сьогодні зіграли “без воріт” суперника. Не можна перемогти, якщо ти не бачиш ворота суперника і не дістаєшся до них.

Другий тайм нам вдавався краще. Ми дещо взяли під контроль гру. На жаль, два “стандарти” поховали усі наші потуги. Не можна так безвідповідально грати. А з рахунку – 0:2 за такої гри відігратися дуже важко. Намагалися перебудувати гру, перейшли на гру з п’ятим. Непогано працювали. Мали моменти. Але сьогодні ми не були заточені на гол. І навіть маючи перевагу, як чисельну, так і ігрову – ми не зуміли реалізувати свої замисли.

“Енергія” мені сьогодні сподобалася. Я попереджав, що “Енергія” – це та команда, яка у важкі часи вміє підніматися і вигравати ігри навіть завідомо програшні. Згадайте перемогу в Суперкубку над “Продексімом”, згадайте перемогу над “Продексімом” у чемпіонаті – 3:2.

І найголовніше, що я повинен зробити за підсумком гри – волею жереба календар зараз такий, що ми ходимо по колу. “ІнБев” поїхав до Сум, потім ми граємо з Сумами вдома. “Енергія” грала в Житомирі, потім ми поїхали до Житомира. У цій четвірці – все по колу. І я зробив такий протокол в команді, що якраз чотири матчі в нас перед паузою в чемпіонаті, включаючи матч проти сумчан в наступному турі. І ми між собою четверо б’ємося. У мене був певний план набору очок у цей період. Команда сьогодні не впоралася. Це довело, що вона поки не готова працювати. Задачу не виконали набору очок. Не виконала задачу посісти певну позицію за підсумком цього відрізку. Є ще одна гра, яку потрібно вигравати. І насамкінець. Сьогодні ми втратили  перших три “золотих очки”.

 

Інформаційна служба НК “Верес” (Рівне)